„Една малка България да се изправи за световната титла мисля, че е велико нещо. Този мач би бил огромен успех за мен. Бог да го прости – за баща ми и за българския народ. Това е двубой даже не за една световна титла, а за три.“

Kubrat Pulev vs. Anthony Joshua

Снимка: Илиан Телкеджиев

Това заяви Кубрат Пулев на пресконференция днес по повод рекламното си партньорство с WINBET. На срещата с медиите той коментира предстоящата битка с Антъни Джошуа на 12-и декември в Лондон, за която британецът залага три от поясите си на шампион на планетата: този на Международната боксова федерация (IBF), но същото така и на Световната боксова асоциация (WBA) и на Световната боксова организация (WBO).

Kubrat Pulev vs. Anthony Joshua

Снимка: Илиан Телкеджиев

„Това би бил мачът на моя живот и спортното събитие на България за последните пет, дори десет години. Очаквам го с нетърпение, вярвам в себе си, направил съм си изводите от мача срещу Владимир Кличко през 2014 година и това, което сега трябва да направя, е просто да се подготвя добре за него“, сподели още Пулев, който планира дълъг лагер на Белмекен у нас, след което да се премести за финалния и решителен етап от подготовката си в Германия.

Много пъти съм казвал, че базата в Белмекен е райско място. След последните скандали нещата там са се променили със съдействието на Министерството на младежта и спорта, за което се радвам и им благодаря. Въпреки че ме нападнаха, аз съм издръжлив и съм готов да поема всякакви негативи заради общото благо”, коментира Кубрат.

Kubrat Pulev vs. Anthony Joshua

Снимка: Илиан Телкеджиев

Kubrat Pulev vs. Anthony Joshua

Снимка: Илиан Телкеджиев

Вероятното място на мача с Джошуа в Лондон е „О2 арена“. Присъствието на публика е под въпрос. Ако въобще бъдат допуснати зрители в залата, то те ще бъдат малко, а причината е пандемията от коронавирус.

„Коментирали сме “O2 Арена” в Лондон, но генерално за мен няма значение къде ще е рингът. Важно е какво ще се случи в него, стига да се стигне до мач. Джошуа си е Джошуа, но ние хората обичаме да възвеличаваме определени личности. Анди Руис беше 8-ми в ранглистата и с един мач стана първи. Животът е един драматичен филм, така че човек трябва да е позитивен и да остане спокоен. Аз силно вярвам в собствените си сили и не смятам, че публиката до такава степен може да помогне. Ако един спортист е концентриран и достатъчно добре подготвен ментално и физически, дори цялата публика да е срещу него, това може само да го мотивира“, убеден е Пулев.